Širšia nominácia Ruska s duom legionárov, Pogrebňakom a Izmailovom

11.05.2012 Celý región

Moskva 11. mája (TASR) - V 26-člennej širšej nominácii Ruska na futbalové majstrovstvá Európy v Poľsku a Ukrajine figurujú len dvaja legionári - Pavel Pogrebňak z FC Fulham a Marat Izmailov zo Sportingu Lisabon. Tréner "zbornej" Dick Advocaat naopak nepovolal do národného tímu stredopoliarov Dinijara Biľaletdinova (Spartak Moskva) a Vladimira Bystrova (Zenit Petrohrad), zelenú však dostali nováčikovia Magomed Ozdojev (Lokomotiv Moskva) a Vladimir Granat (Dinamo Moskva).

Dvadsaťsedemročný Biľaletdinov prestúpil v januári do Spartaka Moskva po dva a polročnej neúspešnej anabáze v anglickom FC Evertone, ale nedokázal sa dostať do starej formy. Holandský kouč neposlal pozvánku ani krídelníkovi majstrovského Zenitu Petrohrad Bystrovovi. A to napriek tomu, že klubový spoluhráč Slováka Tomáša Hubočana spoločne s Biľaletdinovom patrili k oporám ruskej reprezentácie na EURO 2008, kde to zborná pod vedením iného Holanďana Guusa Hiddinka dotiahla až do semifinále.

Medzi prekvapujúce ťahy Advocaata, ktorý po EURO 2012 zasadne na lavičku PSV Eindhoven, možno označiť nomináciu "portugalského" legionára Izmailova. Skúsený veterán nehral za ruskú reprezentáciu od roku 2006. Dvadsaťdeväťročný stredopoliar, ktorý patril k oporám "zbornej" na MS 2002 v EURO 2004, v posledných sezónach bojoval s početnými zraneniami.

Širšia nominácia Ruska (26 hráčov):

Brankári: Igor Akinfejev (CSKA Moskva), Vjačeslav Malafejev (Zenit Petrohrad), Anton Šunin (Dinamo Moskva)

Obrancovia: Alexander Aňukov (Zenit Petrohrad), Alexej Berezuckij, Vasilij Berezuckij, Sergej Ignaševič (všetci CSKA Moskva), Roman Šaronov (Rubin Kazaň), Roman Šiškin (Lokomotiv Moskva), Vladimir Granat (Dinamo Moskva)

Stredopoliari: Igor Denisov (Zenit Petrohrad), Roman Širokov (Zenit Petrohrad), Konstantin Zyrjanov (Zenit Petrohrad), Juri Žirkov (Anži Machačkala), Alan Dzagojev (CSKA Moskva), Igor Semšov (Dinamo Moskva), Denis Glušakov, Magomed Ozdojev (obaja Lokomotiv Moskva), Marat Izmailov (Sporting Lisabon), Dmitrij Kombarov (Spartak Moskva)

Útočníci: Andrej Aršavin (Zenit Petrohrad), Alexander Keržakov (Zenit Petrohrad), Roman Pavľučenko (Lokomotív Moskva), Artem Dzjuba (Spartak Moskva), Alexander Kokorin (Dinamo Moskva), Pavel Pogrebňak (FC Fulham).

Informovala agentúra Reuters.
 

Vyberte región